Vi erbjuder Pralintillverkning i butiken (max 4 pers)
Kom och testa på att tillverka egna praliner tillsammans med vår pralinmakare Hannah.
Pralinkurs 4h
Under dessa 4h får Ni möjlighet att göra två pralinformar med två olika sorters fyllningar.
Ni får en genomgång av temperering av choklad, måla och gjuta chokladskal.
Sedan kokar Ni fyllningar som ska fyllas i skalen och under tiden de stelnar så får Ni prova olika typer av chokladsorter och sätta Er ner i vårt café och ta en fika (två valfria praliner med kaffe, te eller lemonad)
När fyllningarna stelnat så är det dags att "locka" Era praliner för att till slut "slå ut" dem
Vid kurstillfällets slut får Ni med Er en vacker ask med 24st av Era egentillverkade praliner (övriga praliner får Ni med Er i en cellofanpåse)
15 % RABATT på all försäljning i butiken denna dag ( EJ KATTVIKS LJUSSTAKE eller Cillas KERAMIK)
Kostnad: 995kr/pers
Bokning görs via mejl: [email protected] eller på telefon 073-97 79 853
Via mejl skriv namn, telefonnummer samt vilken dag ni önskar komma.
Ta gärna med inneskor som tål en och annan chokladfläck :)
Kortärmat är som mest lämpligt att använda och långt hår ska vara uppsatt.
Förkläden finns att låna.
Välkomna
Tillgängliga datum:
Måndag 30/9 kl: 16-20
Måndag 28/10 kl: 16-20
RECENSION FRÅN EN DELTAGARE!
Hej Hanna!
Jag var med på din första chokladpralinskurs. Vi var ju bara två men det var en väldigt rolig och nyttig kväll! Vi kunde ju ställa hur många bra och dåliga frågor som helst, perfekt!
Jag är inte lika ”rädd” för att misslyckas med chokladtempereringen längre😊
Kursen var i februari och vi skulle skriva en recension efteråt sa vi.
Men jag tänkte jag väntar tills jag har testat mina kunskaper. Jag hade gjort en del tidigare men detta fick mig att våga mer. Och alla praliner blev så blanka och fina den här gången!
Tack så mycket Hanna för en bra och omfattande kurs!
Fortsätt med fler kurser, utbilda och utveckla både dig själv och andra! Så roligt!
Nedan kan du se resultatet. Jag gjorde 237 st praliner i 8 olika smaker inför
min dotters 20 års dag. Det tog ca 1,5 dag. Dottern ville att jag skulle göra choklad cup cakes med flaskpraliner med jordgubbs baileys i. En höjdare, den smaken tycker vi😊
Jag gjöt även 24 gräddbullar med vit choklad och lakritsfluff.
Godare gräddbulle har jag nog aldrig smakat. Tack för tipset med formarna från Danmak!
Med vänlig hälsning
Cathrin Ljungdahl